παναγια μυρτιδιωτισσα κυθηρα

Καλοκαίρι του 2006 για Προσκύνημα στην ΠΑΝΑΓΙΑ την Μυρτιδιώτισσα. Στο κάτω μέρος της χρυσής επένδυσης απεικονίζονται τρία θαύματα.


Panagia Ierosolymitissa To Polytimotero Keimhlio Twn Ky8hrwn H Eikona Th Virgin Mary Orthodox Icons Greek Orthodox Church

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΚΥΘΗΡΑ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΝ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020.

παναγια μυρτιδιωτισσα κυθηρα. πάρε αυτά τα αμάραντα να τα βάλλεις στην εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα είναι παλαιότατο έθιμο. Η Παναγια Μυρτιδιωτισσα είναι η μεγαλύτερη μονή των Κυθήρων.

Με το που πατήσαμε το πόδι μας στα Κύθηρα αισθανθήκαμε μια ιερή ανατριχίλα. Στην ΠΑΝΑΓΙΑ την ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ στα αγέρωχα Κύθηρα ένας παππούς. ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα και Α Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρέσεως τελέστηκε στον Ιερόν Μητροπολιτικό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων ιερουργούντος.

Βηματίζαμε πάνω σε χώματα που ποτίστηκαν με μαρτυρικό αίμα πολλών Ορθοδόξων. Συναξη Της Παναγιας Της Μυρτιδιωτισσας Στα Κυθηρα Και Αναμνηση Της. Η Παναγία Μυρτιδιώτισσα στα Κύθηρα ΦΩΤΟ Η μεγαλύτερη Μονή των Κυθήρων.

το θαύμα της εύρεσης της εικόνας. Στην εικόνα αυτή. Στο νοτιοδυτικό τμήμα των Κυθήρων σε απόσταση 85 χλμ Δ από το Λιβάδι χωριό που διατηρεί αρχιτεκτονικά δείγματα και έργα υποδομής από την εποχή της aγγλοκρατίας είναι χτισμένο το μοναστηριακό συγκρότημα της.

Στην εικόνα αυτή. Αναφέρεται εντολή του 1750 του Επισκόπου Κυθήρων Νεοφύτου Λεβούνη 1731-1757 προς τους ιερείς του νησιού να συμμετέχουν σε. Σύμφωνα με την παράδοση η αυθεντική εικόνα της Θεοτόκου με το Χριστό βρέθηκε από ένα βοσκό σε μια κοιλάδα νοτιοδυτικά του νησιού γεμάτη από μυρτιές που ονομάζονται Μυρτίδια τον 13ο αιώνα μΧ.

Στο νοτιοδυτικό τμήμα των Κυθήρων σε απόσταση 85 χλμ Δ από το Λιβάδι χωριό που διατηρεί αρχιτεκτονικά δείγματα και έργα υποδομής από την εποχή της aγγλοκρατίας είναι χτισμένο το μοναστηριακό συγκρότημα της. Βρίσκετε στην περιοχή των Μυρτιδίων στα δυτικά του νησιού και είναι χτισμένη σε ένα φυσικό. Ενα αφιερωμα στα κυθηρα και στην παναγια την μυρτιδιωτισσα που γιορταζει αυριο εκει.

Η Παναγια η Μυρτιδιωτισσα επισης ειναι Πολιουχος της Κωμης Δαιμονιας στον Νομο Λακωνιας οπου την Εικονα της μετεφερε απο τα Κυθηρα ο Πρωτος Ιερεας του Χωριου μετα την Απελευθερωση απο τους. Σαράντα μέρες μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου -ίσως για να μην την ξεχνούμε αλλά για να φέρνουμε συνεχώς στο νου και την καρδιά μας τη μεγάλη μας Μητέρα-εορτάζει μια από τις πολλές θαυματουργές εικόνες. Σύμφωνα με την παράδοση η αυθεντική εικόνα της Θεοτόκου με το Χριστό βρέθηκε από ένα βοσκό σε μια κοιλάδα νοτιοδυτικά του νησιού γεμάτη από μυρτιές που ονομάζονται Μυρτίδια τον 13ο αιώνα μΧ.

Με λαμπρότητα εόρτασαν τα Κύθηρα την Πολιούχο και Προστάτιδά τους Παναγία Μυρτιδιώτισσα στο ομώνυμο Ιερό της Προσκύνημα όπου. Βρείτε ξενοδοχεία σε κύθηρα gr online. 8 hours agoΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ.

κυθηρα παναγια μυρτιδιωτισσα by meropi. ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ADELIN 1073 FM. ΕΔΩ ΘΑ ΔΕΙΤΕ live ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ 23092021 AdelinFM 241 μμ.

Αποτελείται από τα νησιά κύθηρα και αντικύθηρα. ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ.


Pin On Faghta


Panagia Myrtidiwtissa Ky8hra Xairetismoi Kai Anamnhsh Iasews Toy Paralytoy Ekklhsia Online Painting Art Frame


Pin On Myrrh Streaming Miracle Working Ikons And Saints


Panagia Myrtidiwtissa Ky8hra Decor Fireplace Orthodoxy


Panagia Myrtidiwtissa Ky8hra Xairetismoi Kai Anamnhsh Iasews Toy Paralytoy Ekklhsia Online Painting Holy Spirit Art


Pin On Panagia


Panagia H Oikonomissa Iera Monh Megisths Layras Blessed Mother Blessed Mother Mary Eastern Orthodox Church


Stis 24 Septembrioy Oi Ky8hrioi Giortazoyn Thn Panagia Th Myrtidiwtissa Greece Greek Islands Home Structure


Panagia Myrtidiwtissa Ky8hra Twra Zwntana O Panhgyrikos Esperinos Binteo Ekklhsia Online Greece Sacred Places Myrtle Tree


Youtubepanagia Myrtidiwtissa Ky8hra 1 Youtube Rose Gold Watches Women Rose Gold Watches Womens Watches


Mitata Village Kythira Island South Of Peloponnese Island Greece Village


Panagia H Maxairiwtissa Ayth H Eikona 8ewreitai Mia Apo Tis 70 Eikones Ths Panagias Poy Agiografhse O Apostolos Loyka Orthodox Icons Orthodoxy Greek Orthodox


Ky8hra Panagia Myrtidiwtissa House Styles Around The Worlds Mansions


Shmera Giortazei H Panagia H Myrtidiwtissa H Eikona Ths Ka8e Brady Epestrefe Monh Ths Stis Myrties Home Decor Fireplace Decor


Pin On Orthodoxy


Pin On Panagia


Pws Phre To Onoma Ths H Panagia H Myrtidiwtissa Ekklhsia Online Home Decor Decor


Myrtidiothsa Ky8hra House Styles Mansions House


Panagia De3ia Orthodox Icons Byzantine Icons Medieval Books

close